întrebări frecvente

și răspunsurile la ele

cine poate alege opțiunea ”fără religie”?

Orice persoană care nu aparține de un anume cult și nu urmează o formă de religie organizată va alege opțiunea ”Fără religie”.

Dacă am fost botezat, dar nu sunt religios, ce aleg?

Răspundeți în conformitate cu ceea ce sunteți în prezent. Dacă nu urmați o anume religie, alegeți opțiunea ”Fără religie”. 


Când are loc recensământul?

În perioada 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare online (inclusiv cu asistență din partea unui recenzor pentru cei care vor avea nevoie);

În perioada 16 mai – 17 iulie 2022: Colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor, pentru cei care, din diverse motive, nu au reușit să se autorecenzeze online.

unde găsesc întrebarea despre religie?

Întrebarea ”Cărei religii considerați că îi aparțineți?” are numărul P3c, este imediat după cea despre limba maternă. Din păcate, formularul are unele erori și pe anumite platforme sau device-uri nu încarcă din prima toate întrebările. ⚠️ Vă sfătuim să o căutați și să răspundeți la ea înainte a finaliza chestionarul. De asemenea, vă recomandăm ca la final să downloadați răspunsurile, pentru a putea verifica dacă totul s-a înregistrat bine. 

nu am găsit aici ce căutam, ce fac în continuare?

Pentru întrebări despre toate aspectele Recensământului, verificați siteul oficial

Pentru întrebări despre campania ”Fără religie”, ne puteți scrie la office@asur.ro

cine derulează campania ”Fără religie”?