Persoanele fără o credință religioasă sunt cea mai numeroasă minoritate din România, dar, paradoxal, au cea mai mica recunoaștere din partea Statului, iar asta conduce la discriminare, manifestată atât în viața publică cât și în cea privată. 

Organizarea unui nou Recensământ în 2022 ne oferă contextul potrivit pentru a obține o imagine clară asupra demografiei religioase a românilor. Faptul că românii se vor putea recenza și online este îmbucurător și sperăm să ajute oamenii să răspundă sincer la întrebarea despre Religie, fără teama unor repercusiuni.

Așadar, în cazul în care nu aparțineți de un anume cult și nu urmați o formă de religie organizată, puteți bifa ”Fără Religie” în formularul de la recensământ.

Participarea la recensământ este obligatorie, iar informațiile colectate în urma Recensământul vor fi folosite în implementarea politicilor publice din următorul deceniu.


De exemplu, răspunsurile la întrebarea despre ”Religie” vor contribui la stabilirea politicilor privind sprijinul statului pentru cultele religioase.


Noi recomandăm autorecenzarea. 


DE CE?

E simplu și rapid!

Autorecenzarea se face online, pe o platformă disponibilă non-stop, care poate fi accesată din diferite locuri și de pe diferite device-uri (laptop, tabletă, smartphone etc). Astfel, autorecenzarea se poate face rapid (maxim 15 minute), într-un mediu confortabil, fără intermediar și fără deplasări care să vă răpească timpul.

Puteți fi sinceri!

Prin autorecenzare puteți răspunde sincer și exact la întrebări, inclusiv la cea despre Religie. Nu vă veți confrunta cu recenzori care pot altera răspunsurile sau vă pot presa să răspundeți altfel decât ați dori. 

E sănătos!

Alegând autorecenzarea, nu intrăm în contact cu alte persoane, deci ne protejăm de riscul de infectare cu Covid-19 și, în același timp, limităm și răspândirea bolii.

Primiți o zi liberă de la serviciu!

Salariaţii care se vor autorecenza prin intermediul internetului, la recensământul din 2022, au dreptul la o zi liberă plătită.